Svet

Desna – samo jedna od katastrofa za ukrajinsku vojsku

Nije kraj sveta ni u kom slučaju, ali raketni napad na ukrajinsku kasarnu u Desni oslabio je Ukrajinu i snažan je podsetnik da Rusija može i da će gađati vojne centre u kojima se ukrajinski trupe gomilaju ili se strano oružje prima i stavlja u akciju. Toliko je katastrofalno, da je čak i Volodomir Zelenski priznao da je veliki broj vojnika poginuo.

Pogledajte snimak Zelenskog i Desne (neposredno nakon raketiranja):

Rusija i dalje izvodi svoje udarce radije nego da izbriše bazu u Desni sa zemlje. Zašto? Proukrajinski analitičari na zapadu će verovatno tvrditi da Rusiji ponestaje raketa i da je svakim danom sve slabija. Verujem da Rusija šalje smrtonosnu poruku, ali još nije spremna da ubije ukrajinske snage. Trupe u Desni nisu neonacistički element. Verujem da se ruski generali nadaju da će ubiti dovoljno da bi demoralisali i održali dovoljno živih da bi na kraju ponovo uspostavili srdačne odnose sa Ukrajincima koji nisu prihvatili nacističku propagandu.

Suština — ako Zelenski priznaje ovu realnost (nakon što se cele nedelje pretvarao da je Ukrajina pobedila u Avostalu), onda se možda budi i shvata stvarnost da stvari idu Putinovim putem.

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search