Svet

Dodik se zahvalio Makronu na iskrenim rečima o BiH

Francuski predsednik Emanuel Makron je svojom izjavom da je BiH „tempirana bomba“ priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i dodao da je zahvalan francuskom predsedniku na tome.

„Zahvalan sam predsedniku Makronu što je svetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju ja duže vremena ukazujem, kada je u pitanju BiH, a zbog čega sam trpeo kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH. To što je saopštio Makron je odgovoran pristup rešavanju tih problema sa kojima se suočava BiH“, rekao je Dodik za Tanjug.

On je kazao da je Makron svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji i Iraku, a koji se sada vraćaju u zemlju.

Dodik je naveo da nije srećan što je stanje u BiH na naki način politički neodrživo, ali je dodao da ako vas jedan od vodećih svetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više ne bi imao šta da doda, već samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima, o kojima govori predsednik Makron i kakva je tu uopšte uloga Sarajeva.

„Nakon samita u Sofiji, kada je saopštio da se Evropska Unija neće više širiti na Zapadni Balkan, Makron je svojom izjavom o BiH sada otkrio i jedan od osnovnih razloga za to“, poručio je Dodik.

 

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search