Svet

Isidor Fink – Misteriozno ubistvo u Njujorku 1929. godine

Fotografije zgrade uNjujorku u kojoj se desilo ubistvo

Isidor Fink je na tragičan način postao poznat u noći 9. marta 1929. godine. Te noći Finke je izvršio nekoliko isporuka veša i vratio se u svoj stan u ulici 4 East 132nd Street u Njujorku u 22:15.

Policajac se nalazio u blizini i požurio je na lice mesta. Od vrisaka do trenutka kada je policajac stigao je proteklo vrlo malo vremena.

Nakon razgovora sa susedom, policajac je pokušao da uđe na prednja vrata, ali su ona bila zaključana iznutra.

On je zatim pokušao da uđe na zadnja vrata, ali su i ona bila zaključana iznutra. Svi prozori su bili zatvoreni sa unutrašnje strane.

Neko se morao nalaziti u kući pošto je sve bilo zaključano iznutra. Pošto su prozori bili suviše mali da se kroz njih provuče odrasla osoba, policajac je zamolio jednog dečaka da se popne kroz prozor i otključa prednja vrata.

Policajac je zatim uspeo da uđe u stan i izvidi situaciju. Isidor Fink je ležao na podu sa tri prostrelne rane, dve u grudima i jednoj u zglobu. Pošto nije postojala mogućnost da se još neko nalazi u kući, policija je odmah posumnjala na samoubistvo.

isidor fink

Međutim, nigde u kući nije bilo vatrenog oružja. Ništa nije ukradeno, te se nije činilo kao da je pljačka bila motiv. Pronađeni su samo otisci Isidora Finka.

Ako je u pitanju bilo ubistvo, kako je ubica ušao u stan i kako je izašao? Šta je bio motiv?

Policija je pretražila kuću ne bi li pronašla tajni otvor u zidovima. Nisu pronađena nikakva tajna vrata.

Osoba koja je možda izvršila ubistvo, nekako je ušla u zaključan stan, ubila Finka i napustila kuću, a da to nije učinila kroz vrata ili prozor.

Slučaj nikad nije rešen, ali je ostao zabeležen u analima policije Njujorka.

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search