Svet

Jesu li Tači i Vučić tajno dogovorili takse?

vucic i taci dogovaraju

Laže li Vučić?

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je rekao da je danas, iz visokih diplomatski izvora zemlje članice Evropske unije, saznao da su se 4. novembra Vučić i Tači našli u Rimu i dogovorili podizanje taksi na srpsku robu, javlja agencija Beta.

Jeremić je novinarima u Kragujevcu rekao da sve što je proizašlo iz podizanja taksi na srpsku robu, sve tenzije, koje se za sada drže pod kontrolom, i planirane su da ostanu pod kontrolom.

On je upozorio da se takve stvari s vremena na vreme otmu kontroli i tada dolazi do nesagledivih posledica, jer smo, kaže, takve stvari gledali 90-tih godina

 

To se sve dešava ne bi li se stvorila jedna atmosfera kolektivne paranoje, kako na Kosovu tako i u ostatku Srbije, da je neophodan dogovor o razgraničenju izmedju Srba i Albanaca ne bi li se izbegao rat. Nema većine za takozvano razgraničenje ni na Kosovu, ni ostatku Srbije, a mora se stvoriti ta većina

Vuk Jeremić

On je dodao da oni koji se igraju vatrom i tajno sastaju u Rimu i na nekim drugim mestima nameravaju da “namaknu” takvu vrstu većine time što će da uplaše narod da je pred njim rat.

 

 

Može doći do rata

“Rata neće biti, ali ukoliko neodgovorni političari na vlasti kako u Beogradu tako i u Prištini nastave da se igraju vatrom, tada bi moglo svašta da bude”, rekao je Jeremić.

Dodao je da, ukoliko se ljudi ponašaju odgovorno i ukoliko ima minimuma transparentnosti i demokratičnosti u procesu pregovora, koji je neophodan, onda nema opasnosti od sukoba.

“Ali za tako nešto treba da imate odgovorne ljude. To nažalost ovoga trenutka nije slučaj ni u Beogradu, ni u Prištini”, rekao je Jeremić

Imate pitanje o budućnosti?

Jeremić je naveo da ima vrlo malo koraka koji se dešavaju, a unapred nisu u potpunosti dogovoreni, “od strane vlasti u Beogradu i vlasti u Prištini”.

Odgovarajući na pitanje gde vidi rasplet krize na Kosovu rekao da to pre svega zavisi od naroda.

“Aleksandar Vučić se neće usuditi da stavi svoj potpis na razgraničenje sa Albancima koje znači praktično priznavanje Republike Kosovo kao nezavisne države i koja bi tim potpisom postala članica UN. On se na taj korak neće usuditi, a da ne pokuša da se za tako nešto sakrije iza izborne volje gradjana koje će tokom predizborne kampanje pokušati da izmanipuliše da mu daju podršku za istorijski mir, a bez definisanja šta bi on trebalo da znači”, rekao je Jeremić.

On je ove stavove izneo i na tribini Narodne stranke u Kragujevcu sa temom “Šta su srpski nacionalni i državni interesi danas?”

Izvor: Beta

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search