Svet

Mađarska se suprostavlja konceptu EU-superdržave

Nakon Nemačke, skandinavskih zemalja i Hrvatske, oglas mađarske vlade objavljen je preko cele strane u bečkom dnevniku „Presse“.

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana je, objavljivanjem oglasa u austrijskoj štampi, nastavila svoju kampanju predstavljanja stavova Budimpešte o budućnosti Evropske unije, u kojem se nalazi sedam predloga iza kojih stoji Mađarska. Između ostalog, mađarska vlada se zalaže i za prijem Srbije u EU. U isto vreme, nastavljen je i sukob Orbana i administracije EU u Briselu. Iz Budimpešte ponovo stižu oštre optužbe na račun Evropske unije i odlučno protivljenje stvaranju “evropskog carstva”.

 

Kontaktiraj nas sad!

Predlozi Mađarske o budućnosti EU

  1. U Briselu grade takvu superdržavu za koju niko nije dao ovlašćenje. Mi kažemo "ne" evropskom carstvu.
  2. Integracija je sredstvo, a ne sama sebi svrha. Iz Temeljnih ugovora EU treba obrisati postavljanje cilja "sve tešnje povezane unije između naroda Evrope".
  3. Odluke neka donose izabrani lideri, a ne međunarodne nevladine organizacije! Kažemo "ne" uplivu sa strane u vladavinu prava.
  4. Snagu evropske integracije daju zajednički ekonomski uspesi. Ako zajedno ne možemo da budemo uspešniji nego pojedinačno, onda je to kraj Evropske unije.
  5. Sledeća decenija biće razdoblje opasnih izazova - ugrožavaju nas masovne migracije i pandemije. Moramo zaštititi ljude u Evropi.
  6. Moramo da vratimo evropsku demokratiju. Evropski parlament se pokazao kao slepa ulica - zastupa isključivo sopstvene ideološke i institucionalne interese. Potrebno je povećati uloge nacionalnih parlamenata.
  7. Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije.
Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search