Svet

NATO u Milovoj Crnoj Gori: “Srbe na vrbe” i “smrt Srbima”

Na porodicu Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije, juče je izvršen napad. Njihova kuća u podgoričkom naselju Donji Kokoti gađana je staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz poklik „Srbe na vrbe“.

„Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima što su mi jajima i kamenjem gađali kuću dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali. Moje dobre komšije, hvala vam. Ja i moja beba Julijana koja za par dana puni šest meseci, vam zahvaljujemo od srca i osećamo se sigurno u svojoj kući i državi. Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz poklike „Srbe na vrbe“ noseći zastave Crne Gore i razne gore navedene rekvizite. Patriotski, nema što. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina koji su nalivali vrt, i koji su mogli biti povređeni. Hvala vam“, objavila je na svom Fejsbuk profilu Jovana Rakočević, preneo je portal IN4S.

Kako se saznaje, porodica Rakočević je podigla i prijavu protiv napadača.

U razgovoru sa novinarom IN4S Jovana Rakočević je rekla da je automatski pozvala policiju, te da su bili korektni i odradili svoj posao.

„Deca i par odraslih momaka iz komšiluka su organizovano u majicama i sa zastavama s crnogorskim motivima maltene izvršili puč na našu kuću jer smo Srbi“, rekla je Rakočevićeva.

Ona je istakla da su otprilike pola sata pravili buku i pevali i udarali palicama o kante, te da su imali improvizovane bubnjeve.

„Ja, pošto sam bila sama u kući, nisam ni skontala šta se dešava, čula sam, ali sam kulirala, jer nije moje da se mešam u šta narod radi. Videla sam s prozora njih 15-ak ili 20-ak, ali ni na kraj pameti da su organizovani došli nas da maltretiraju! E kad su počeli da gađaju, zvala sam policiju. Šokirana sam“, kazala je ona.

Rakočevićeva je kazala da im se nije, na sreću, ništa dogodilo ali sama pomisao, kako kaže, da se ovo desilo tu gde joj žive svekar i svekrva, kao i ona s mužem i malim detetom je više nego poražavajuća.

„Važno je da je ovo iz mržnje urađeno, pevali su „Srbija nema izlaz na more“, „Ovo ovde je naše“, „Idite za Srbiju, Srbe na vrbe, smrt Srbima”, naglašava Rakočevićeva.

Kako navodi, ona i njena porodica se javno deklarišu kao Srbi.

„Nemamo izgleda pravo ni da živimo. Do sad se nisam nešto previše eksponirala, išla sam na litije, idem u crkvu, ali verujte da od sad ću zaista da se borim za svoja prava, jer je ovo prevršilo svaku meru“, zaključila je Jovana Rakočević.

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search