Svet

Nestali novinar je samo novinarska patka

Nestali novinar Stefan Cvetković je pronađen i dobro je, saopštio je na konferenciji za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Živ, zdrav, ne može biti zdraviji”, rekao je Vučić o Cvetkoviću koji se, kako kaže, sada nalazi na ispitivanju u Upravi kriminalističke policije.

Kako je rekao, ponosan je na bezbednosne snage, ali ističe da “Cvetković ima mnogo toga da objasni”.

“Čestitam svim pripadnicima policije, niko od nas gotovo da nije spavao. Šta se sve dogodilo, imaćete dovoljno vremena da čujete. Odmah smo posumnjali u onu verziju koja se pojavila u mnogim medijima. Mi smo posumnjali jer nikakvih tragova borbe nije bilo. Takođe smo videli da je ostavljen sat koji je plastični, mnogo jeftiniji od sata koji je Cvetković nosio nekoliko dana ranije. Nikavih tragova borbe, kočenja nema. Psi tragači nisu nanjušili krv, žandarmi i ronioci nisu našli ništa“, dodao je Vučić.

On je naveo da je Cvetković nađen u prepodnevnim satima u širem reonu Bele Crkve.

“U vrlo dobrom je stanju. On je izneo neke svoje tvrdnje. Da li su istinite ili ne, naši bezbednosni organi sumnjaju u te tvrdnje, ali mi ćemo posmatrati kao da je istina to što je rekao“, naveo je on.

Vučić je takođe istakao da je saslušano više desetina lica, da je pregledano više snimaka nadzornih kamera, a naveo je i da nijedan snimak nije procureo u medije.

Imate pitanje o budućnosti?

“Radili smo dan i noć, čitali mejlove, telefonske pozive, 18 poziva sa Prištinom smo dešifrovali i ko zna koliko sa nekim drugim teritorijama… Sve su uvezali, poslali onoliki broj ljudi u traganje, jer smo pretpostavlali da mu se ništa nije dogodilo. A za ovo drugo što on priča… O tom potom” .

Vučić navodi da je Cvetković u rukama policije, da je živ, zdrav i bez ikakvih povreda.

“Ovo je država čiji bezbednosni organi znaju svoj posao i to je ono što mnogima smeta. Srbija je demokratska zemlja, snažnih demokratskih institucija i bezbednosnih snaga“, poručio je Vučić.

Na vanrednoj konferenciji za medije novinarima su se pored Vučića obratili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef BIA Bratislav Gašić.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search