Svet

Oliver Ivanović ubijen pre 5 meseci

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici na današnji dan pre pet meseci, a ubice su i dalje nepoznate bez obzira na obećanja čelinika Srbije i Kosova da će ubistvo biti rasvetljeno.

Oliver Ivanović (1953 - 2018) ubijen je ujutro 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka s leđa, iz automobila u pokretu.

Funkcioner GI SDP Ksenija Božović rekla je da ni članovi porodice ubijenog Olivera Ivanovića, a ni njegovi najbliži saradnici, nemaju nikakve informacije o toku istrage.

Prošlo je 150 dana od ubistva, a niko nam nije javio ništa, ne znamo i nemamo ni jedan jedni detalj o toku istrage, ni mi ni porodica

Ksenija Božović

Po njenim rečima, razočaranje u istragu i ishod istrage povećala je i nedavna izjava predstavnika Kfora da će se uključiti u proces ako budu pozvani.

"Nama nije bitno da li će istragu voditi srpski, kosovski ili medjunarodni organi, važno nam je da se istina o ubistvu otkrije", rekla je Božović koja smatra da je sasvim neprofesionalno ako neko tek sada treba da poziva Kfor.

Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić najavio je u četvrtak da ce narednih dana izneti neke inforacije o ubistvu Ivanovića.

"Neću sada da govorim o tome, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i o drugim slučajevima vezanim i za Ivanovića i za neke druge stvari. Pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama koje saznaju", kazao je Vučić.

I predsednik Kosova Hašim Tači najavljivao je da će se ubice brzo otkriti uz opasku da će to nekoga boleti.

Izvor: Beta

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search