Svet

Raketni udar Irana na Američke baze u Iraku

Pojavili su se video snimci u kojima se prikazuju prvi trenuci iranskog odmazdenog udara na američke baze u Iraku, koji dolazi nekoliko dana nakon što su amerikanci napali i ubili iranskog generala.

"Hrabri vojnici vazduhoplovno-svemirske jedinice IRGC-a započeli su uspešan napad sa desetinama balističkih projektila" na bazu Al-Asad, u ime generala Soleimanija, navodi se u saopštenju IRGC-a rano u sredu ujutro, dodajući:

Pozivamo Amerikance da povuku sve svoje vojnika kući kako bi se sprečila veća šteta.

IRGC je takođe upozorio sve saveznike SAD u regionu da će biti na meti ukoliko se izvrši bilo koja agresivna akcija sa njihove teritorije, obaveštavajući Kuvajt, Bahrein, Saudijsku Arabiju, Jordan i Izrael.

Iran je pretio „teškom osvetom“ SAD-u zbog Soleimanijeve smrti. Vođa Kuds jedinica IRGC-a ubijen je u američkom napadu prošlog četvrtka, na međunarodni aerodrom u Bagdad u Iraku. Udar na Al-Asad i nekoliko drugih američkih baza u Iraku dogodio se u 01:20 po lokalnom vremenu, tačno u vreme kada je napadnut Soleimanijev konvoj.

Iran je lansirao novu rundu raketnog udara na brojne američke objekte u Iraku, navodi poluzvanična novinska agencija TASNIM. 

„Pre nekoliko minuta [3:30 ujutro po lokalnom vremenu] pokrenut je drugi talas iranskih raketnih napada na američku bazu“, izvestio je TASNIM.

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search