Svet

Čuveni Rej Mekgavern o Ukrajini – Ukus istine

Rej Mekgavern, pruža zanimljiv i podsticajan pregled o trenutnoj situaciji između Rusije i Ukrajine i, što je još važnije, daje vam kritičnu istoriju koja je neophodna da biste razumeli šta se danas dešava. Video traje nešto više od sat vremena i bićete srećni što ste odvojili vreme za gledanje.

Veteran CIA-e Rej Mekgavern (Ray McGovern) je bio analitičar 1972. godine kada je potpisan američko-sovjetski sporazum o ABM-u koji ograničava sisteme odbrane protiv balističkih raketa. Tako je uspostavljena ravnoteža terora: nijedna od dve nuklearne sile ne bi trebalo da bude u iskušenju da pokrene prvi nuklearni udar jer je podložna kontranapadu. Godine 1987. Mekgavern je savetovao i obavestio potpredsednika Džordž Buša (starijeg Buša) o zaključivanju INF ugovora, koji je ograničavao nuklearne rakete srednjeg dometa. Oba ugovora su SAD raskinule: ABM 2002. Džordž Buš (sin), a INF 2019. Donald Tramp.

Mekgavernova prezentacija i razgovor sa njim (na engleskom, dostupni titlovi) pruža iz prve ruke istorijske presedane i veze između državnog udara 2014. u Ukrajini i aktuelne specijalne vojne operacije Ruske Federacije.

Da biste stvarno razumeli događaje u Ukrajini i to „mesto zločina”, morate da pogledate ovu Mekgavernovu prezentaciju.

Pročitajte još: | | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search