Svet

Rusija je porazila teroriste u Siriji, nije Amerika

Amerika (SAD) želi da teroristi nikada ne budu poraženi jer im to omogućava trajni rat, rekao je bivši američki kongresmen Ron Pol u svom programu “Ron Paul Liberty Report.“

Ko je bombardovao sirijsku vojsku?

U protekle dve nedelje bilo je mnogo pretnji sirijskoj vladi iz SAD, rekao je Pol, ističući da su SAD otvoreno zapretile: “Ne radite to i to, ili ćete imati ozbiljne probleme.“

“Zapravo, oni su upozoravali da ne stupe u kontakt sa našim saveznicima: Al Kaidom,“ rekao je Pol.

Prema njegovim rečima, bombardovanje sirijske vojske 18. juna je bilo katastrofa koja pokreće nekoliko pitanja. “Mi nemamo šta da radimo tamo, oni brane svoju zemlju i suverenitet,“ zaključio je on.

Imate pitanje o budućnosti?

Ko je najviše doprineo porazu terorista?

Pol je uverio da nema dokaza da su SAD učinile bilo šta kako bi se borile protiv terorizma. “Rusi i Asad su bili ti koji su sve doveli do trenutne situacije, gde ćemo da se oslobodimo bilo kakvog uticaja Al Kaide,“ rekao je on.

Zapravo, Ron Pol je objasnio da je najveća pretnja Americi kao naciji to da ostane u stanju trajnog rata. On je upozorio da američka vlada ne želi da teroristi budu poraženi.

To je hobotnica koja opravdava sve vojne akcije i potrebu da se troši sve više i više novca na našu bezbednost

Ron Pol

Bivši kongresmen je uporedio uloge Rusije i SAD-a u Siriji. Pol je istakao da američka vlada nema ovlašćenja da bude u Siriji, jer je ta država skoro deset hiljada kilometara udaljena od SAD i ne predstavlja pretnju bezbednosti, ustavu ili slobodama SAD-a.

Međutim, za razliku od SAD koje nisu pozvane u Siriju, Rusija je došla u odgovoru na zvaničan zahtev. Pored toga, Rusija je mnogo bliža Siriji i tamo ima vojnu bazu.

“Istinsko licemerje je naše opravdanje da smo tamo da bismo branili naš Ustav i slobode, kao i da bi porazili pretnju Al Kaide,“ rekao je Pol.

Prema njegovim rečima, “teško je“ da istina stigne do Amerikanaca jer je Rusija uvek kriva.

Pročitajte još: | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search