Svet

SAD zvaničnici priznaju da su lagali o Ukrajini

SVO – SAD zvaničnici priznaju da su lagali o uspehu Ukrajine i ruskim neuspesima: Već smo obaveštavali da SAD, NATO i EU lažu o tome šta se zapravo dešava na terenu u Ukrajini.. Za one koji nisu upoznati sa ranijim člancima o stvarnoj situaciji, pročitajte: Desna – samo jedna od katastrofa za ukrajinsku vojsku, Završno ukrajinsko poglavlje Mariupolja – Azovstal, Američki mediji umorni od rata u Ukrajini, itd.

NBC News, koji nije poznat kao pro-Putinov medij, objavio je ove nedelje ovu bombu:

Bila je to tvrdnja koja je privukla pažnju medija i koja je dospela na naslovne strane širom sveta: američki zvaničnici su izjavili, da imaju indicije koje ukazuju na to, da se Rusija možda sprema da upotrebi hemijske agense u Ukrajini. Predsednik Džo Bajden je to kasnije javno rekao. Ali tri američka zvaničnika izjavila su za NBC News ove nedelje, da nema dokaza da je Rusija donela bilo kakvo hemijsko oružje u blizini Ukrajine. Rekli su da su SAD objavile informacije kako bi odvratile Rusiju od upotrebe zabranjene municije. To je jedan od niza primera da je Bajdenova administracija prekinula sa nedavnim presedanom raspoređivanjem deklasifikovanih obaveštajnih podataka kao deo informacionog rata protiv Rusije. Administracija je to činila čak i kada obaveštajni podaci nisu bili čvrsti, rekli su zvaničnici, kako bi ruskog predsednika Vladimira Putina držala van ravnoteže. . . . Nedavno je Džejk Salivan, savetnik za nacionalnu bezbednost, izjavio da povlačenje Rusije iz oblasti oko Kijeva nije bilo povlačenje, već strateško preraspoređivanje koje signalizira značajan napad na istočnu i južnu Ukrajinu, za koju američki zvaničnici veruju da bi mogla da bude dugotrajna i krvava borba.

NBC očajnički pokušava da stavi karmin na ovu krmaču i nazove je Merilin Monro, t.j. da ulepša situaciju, ali suština je jednostavna – Vlada SAD je lagala javnost i NIŠTA nije postigla da promeni taktičku i stratešku slika na terenu u Donbasu. Ova informacija ništa nije poremetila Putina ili njegovu vojnu komandu. Umesto toga, oni su u prah samleli branioce Mariupolja i stabilno vraćaju teritoriju u Donbasu koju je Ukrajina nekada kontrolisala. Sjedinjene Države ne mogu da prežive mnogo više „uspešnih“ obaveštajnih operacija poput ovih koje su do sada podržavale.

Potvrda Džejka Salivana da Ukrajina nije pobedila Ruse i isterala ih iz Kijeva mnogo govori. Podsetićamo da su Andrej Martjanov, Skot Riter, Dag Mekgregor, Džejkob Drajzin i Leri Džonson analizirali ruske tenkovske kolone pozicionirane severno od Kijeva kao fintu koja je prikovala ključne ukrajinske snage oko Kijeva dok su Rusi izvršili strateško preraspoređivanje u Donbas da bi delovali na uništavanju ukopanih ukrajinskih trupa.

Ako mislite da je Zapad naučio lekciju i odlučio da se fokusira na istinu, razmislite dvaput. Nemački ministar ekonomije, Robert Habek, ove nedelje je prodavao ove gomile laži svojoj vladi:

Zapadne sankcije kao odgovor na invaziju Moskve na Ukrajinu i dalje uzimaju težak danak ruskoj ratnoj mašini. . . .Ruska ekonomija se urušava“, . . . dodajući da je Nemačka odigrala svoju ulogu u tome što je u martu smanjila izvoz u Rusiju za 60%, dok se u aprilu očekuje još oštriji pad.

Očigledno pitanje za svakog izveštača koji nema mozak kretena bi bilo: „koji su dokazi da ruska ekonomija propada?“ Istina je da svi sektori pucaju na sve cilindre. Samo zato što je Nemačka odlučila da izvrši ekonomski hari kari odbijanjem kupovine jeftine ruske nafte, ne znači da Rusija finansijski krvari. The Economist je krajem maja objavio da Rusija ima rekordan trgovinski suficit.

Da, Rusija uvozi manje Mercedesa i BMV-a preko otvorenog tržišta. Prvo, Rusija ne zavisi od toga da li zapadni luksuzni predmeti pune prodavnice u zapadnom vlasništvu. Drugo, ruska mafija je više nego voljna da popuni prazninu i nabavi takvu robu preko crnog tržišta. Izgleda da Zapad nikada ne uči.

Habek takođe zaboravlja prvo pravilo upravljanja kriznim situacijama – kada si u rupi, prestani kopati. Izneo je ovu još čudniju tvrdnju:

Moskva je izgubila pristup delovima koji su ključni za njenu sposobnost da se bori u ratu. . . kao što su „bezbednosna ažuriranja za avione, sa rezultatom da će avioni uskoro biti prizemljeni“.

Očigledno nije dobio brifing, široko dostupan u javnosti, da Rusija sama pravi avione, rakete, svemirske brodove i tenkove. Putin nije prepustio kritičnu industriju Kini ili Meksiku, kao što su to učinila SAD i EU. Realnost će podsetiti Sjedinjene Države i njihove lude evropske saveznike da je Rusija jedina supersila sa samodovoljnom ekonomijom. Ekonomija Rusije ne zavisi od ruske verzije Rodeo Drive-a pune preskupih džidžamidža.

Pročitajte još: | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search