Svet

Samo vi radite svoj posao, a mi nastavljamo Kosovski boj

Govor poslanika Miluna Zogovića u crnogorskom parlamentu povodom odluke vlasti o slanju oficira u Kforovu misiju na Kosovo i Metohiju uzburkao je strasti u javnosti najmlađe države NATO-a.

Zogović je odluku okarakterisao kao antisrpsku i uporedio premijera Duška Markovića sa Sekulom Drljevićem, šefom marionetske vlade pod vlašću fašističke Italije iz 1941. godine, podsećajući na sramno ulagivanje partnerima u Prištini, gde je Marković izjavio „da je uprkos protivljenju više od 85 procenata građana Crne Gore crnogorska vlast priznala državu Kosovo“.

Poslanik Demokratske narodne partije se osvrnuo i na demarkaciju Crne Gore i takozvane države Kosovo podsećajući da sa o razgraničenju može pregovarati samo sa Beogradom, ali i na slavnu istoriju i oslobođenje srpskih teritorija pod vođstvom Radomira Vešovića i Janka Vukotića Serdara, potonjeg vožda junaka sa Mojkovca.

Radi ti, dijete, svoj posao!

Vukašin Mandrap, Sveti Novomučenik Vukašin Jasenovački

Svoje obraćanje poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović završio je parafrazirajući reči starca Vukašina Mandrapu, novomučenika jasenovačkog pred klanje:

Samo vi radite svoj posao, a mi nastavljamo Kosovski boj

Milun Zogović
Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search