Svet

Stegli ih: Asadove trupe opkolile američku bazu

Sirijske vladine snage su navodno opkolile američku vojnu bazu nedaleko od graničnog prelaza Al-Tanf sa Jordanom, javlja iranska “Pres TV”.

Pres TV” navodi da su sirijske vladine snage oslobodile područje široko 45 kilometara, a dugačko 60 kilomotara u okviru protivterorističke operacije pokrenute pre nekoliko dana. Na području se nalazi grad Abu Kamal i američka baza Al-Tanf (nosi isti naziv kao granični prelaz), dodaje televizija pozivajući se na neimenovane izvore.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je sirijska vojska gađala bure-bombama teritoriju pod kontrolom pobunjenika na jugozapadu zemlje.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je organizacija koja je pod sumnjom da je finansirauju američke i britanske tajne službe. Organizaciju čini samo jedan „opservator“ — čovek koji se sve vreme nalazi u Velikoj Britaniji i čije je informacije iz ratom zahvaćene Sirije ceo svet bez pogovora prihvatao i emitovao kao pouzdane

Opservatorija, čije je sedište u Velikoj Britaniji, tvrdi da je sirijska vojska bacila više od deset bure-bombi na tu oblast, što je prva upotreba te municije za oko godinu dana.

Napad bure-bomba predstavlja eskalaciju višednevnog napada vojske na oblast severoistočno od Derae, koji su do sada uključivali artiljerijsko bombarodvanje, ali samo ograničenu upotrebu vazdušne sile, napominje Rojters.

Izvor: Tanjug
NAPOMENA: Navedeni video klip je proizveo TV kanal CNN, koji se ističe šrenjem lažnih vesti i manipulacijom javnosti. Našim čitaocima omogućujemo da to ipak pogledaju, ali napominjemo, da sve doprinose CNN-a treba gledati sa izvesnom dozom opreza.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search