Svet

Telekom: Aleksandar Vučić fasovao krivičnu prijavu

Da se politička borba zahuktava neviđenom žestinom svedoči objava Borisa Tadića na Tviteru u kojoj je predsednika Srbije optužio za kriminalno delovanje i pljačku 200 miliona evra.

Istovremeno su i Narodni poslanici Saša Radulović i Branka Stamenković danas podneli Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, presednika SNSa, Siniše Malog, ministra finansija, Predraga Ćulibrka, generalnog direktora Telekoma Srbije, Srđana Milovanovića, vlasnika Kopernikus technology doo Beograd i sadašnjeg vlasnika televizija Prva TV i O2 TV, kao i protiv drugih NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su delujući kao organizovana kriminalna grupa zloupotrebili svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu građanima Republike Srbije u iznosu od 180 miliona evra.

Tadić je na Tviteru objavio sledeće:

Vučić otme 200 miliona evra penzija građana, naloži Telekomu da za taj iznos kupi firmu svog prijatelja Kopernikus, koji onda za te pare kupi TV Prvu i B92. Dakle,Vučić novcem građana direktno finansira svoju diktaturu! To je više od krađe. TO JE ORGANIZOVANI ZLOČIN I LUDILO!

Transakcija Telekom-Kopernikus-Prva i B92 je najveća i najodvratnija krađa koja se desila u Srbiji od 2000. godine! OSTAVKA VLADE ODMAH!

Danas: U krivičnoj prijavi DJB za Kopernikus – Vučić, Mali, Ćulibrk…

Narodni poslanici Saša Radulović i Branka Stamenković su danas podneli Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, presednika SNSa, Siniše Malog, ministra finansija, Predraga Ćulibrka, generalnog direktora Telekoma Srbije, Srđana Milovanovića, vlasnika Kopernikus technology doo Beograd i sadašnjeg vlasnika televizija Prva TV i O2 TV, kao i protiv drugih NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su delujući kao organizovana kriminalna grupa zloupotrebili svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu građanima Republike Srbije u iznosu od 180 miliona evra.

U krivičnoj prijavi navodi se da je Telekom Srbija krajem oktobra i početkom novembra ove godine kupila privredno društvo Kopernikus technology doo Beograd za iznos od 200 miliona evra iako je vrednost ove firme barem deset puta manja. Iznos koji je uplaćen na račun ofšor kompanije Kopernikus Corporation Cyprus, osnovane u julu 2018. godine na Kipru i čiji je vlasnik upravo Srđan Milovanović, biva odmah potom iskorišćen za kupovinu televizija sa nacionalnom frekvencijom – Prva TV i TV O2 – u vrednosti od 180 miliona evra, a za potrebe SNS-a.

DJB podseća da se na Balkanu vodi otvoren sukob SAD i Nemačke, a predsednik Aleksandar Vučić poslušno prati politiku Angele Merkel. Junajted Grupa, vlasnik SBB-a i N1 u Srbiji, već neko vreme pokušava da kupi televizije Pink, Prva i O2. U očiglednoj panici da spreči ovu kupovinu, Vučić je zavukao ruku u džep građana Srbije i oteo im 200 miliona evra

 

Medijski mrak je glavni instrument vlasti predsednika SNS-a. Zato je na očigled svih, uz pomoć direktora Telekoma i vlasnika Kopernikusa, uzeo državne pare za stranačke potrebe. Za ovo se u bilo kojoj uređenoj zemlji ide u zatvor. Nijedna vlast do danas nije procesuirala praktično nikoga iz prethodne vlasti. DJB će tu bolnu i tragičnu “tradiciju” Srbije prekinuti, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

Da podsetimo, Istinomer je juče objavio da su rešenjem antimonopolske komisije, kojim se Telekomu odobrava transakcija, demantovani podaci da Kopernikus ima 200.000 korisnika.

Telekom Srbija je 9. novembra saopštio da ukupan broj korisnika multimedije i interneta kompanije Kopernikus Technology iznosi više od 200.000 korisnika i da su informacije kojima se spekuliše u javnosti zastarele i ne odgovaraju trenutnom činjeničnom stanju na tržištu.

Imate pitanje o budućnosti?

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search