Svet

Ubijen bivši pripadnik SAJ-a Siniša Milić

Siniša Milić je svojevremeno bio hapšen jer je osmatrao stan Aleksandra Vučića, a sumnjalo se i da je ostavio oružje koje je pronađeno u Jajincima.

U stravičnoj eksploziji koja se desila oko 13 časova na beogradskoj Autokomandi ubijen je Siniša Milić zvani Boške (45), šef obezbeđenja Filipa K., koji se povezuje sa regionalnim podzemljem.

Milić se u trenutku eksplozije nalazio u džipu „tojota RAV 4”, metaliksive boje. Eksplozija se desila naočigled više desetina građana, od kojih su se mnogi nalazili na stajalištu javnog gradskog prevoza i od razorne detonacije bili udaljeni svega desetak metara. U eksploziji bombe, oštećena su i dva dostavna vozila čiji vozači, srećom, nisu povređeni. Detonaciju su čuli i stanari obližnjih ulica – Ustaničke i Južnog bulevara.

SAJ, Specijalna Antiteroristička Jedinica je specijalna policijska jedinica i spada među najelitnije organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Članove SAJ-a popularno zovu Sajevci.

Jedan od očevidaca, maloletnik koji prosjači na ovoj raskrsnici, ispričao nam je da je saobraćaj tekao normalno i da se u jednom trenutku začula jaka eksplozija. On se odmah bacio na zemlju, a kada je ustao, video je stravičan prizor: teško povređenog čoveka koji je još davao znake života, ali toliko povređenog da je ubrzo izdahnuo. Ovaj očevidac kaže da građani nisu smeli da priđu uništenom džipu iz straha da se detonacija ne ponovi. Vatra nije gorela, a pojedinci su mislili da je reč o eksploziji uređaja za gas. Delovi razorenog džipa leteli su čak 30 metara. Ubrzo su na mesto događaja došle policijske i vatrogasne ekipe, ali i lekari hitne pomoći. Kako Miliću nije bilo pomoći, a iz bojazni da je možda postavljena još neka eksplozivna naprava, prvo je kompletan pregled obavila policijska kontradiverziona ekipa. Tek kad je utvrđeno da ne postoji veća opasnost, forenzičari i specijalizovani pripadnici policije započeli su uviđaj.

Iz onoga što su mnogobrojni okupljeni građani, uključujući novinare, mogli videti tokom uviđaja, može se zaključiti da je bomba bila postavljena u delu ispod levog točka i vozačevog sedišta. Detonacija je, po svemu sudeći, bila kontrolisana na takav način da je bila usmerena ka vozaču džipa. Onaj ko je daljinski aktivirao paklenu napravu očigledno je vrlo dobro znao da će Milić sedeti za volanom „tojote”. Tokom uviđaja, forenzičari su, između ostalog, pokušavali da nađu i biološke tragove osobe koja je bombu postavila ispod džipa. Nije bilo moguće saznati da li su imali uspeha u ovom traženju koje bi moglo da dovede do izvršioca ubistva.

Izvor: ПОЛИТИКА
Autor: Dušan Telesković

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search