Svet

Ukrajina polaže nade u SAD HIMARS dok Rusija napreduje

Ako se nadate da će Ukrajina, kao mađioničar, izvući zeku iz šešira i pobediti Ruse, ovaj članak nije za Vas. Počnimo sa jednom oštrom činjenicom: Ukrajina nije potisnula ruske trupe sa nijednog dela teritorije i zadržala tu teritoriju od kako je Rusija započeča Specijalnu Vonu Operaciju.

I ne, Ukrajina nije prisilila na povlačenje ruske trupe u martu koje su tada opkolile Kijev. To je bila klasična finta i uspešno je korišćena da se ukrajinske snage fiksiraju oko Kijeva, kako bi Rusija mogla da se koncentriše na Mariupolj i Donbas.

Ali argumentacije radi, složimo se da je Ukrajina potisnula Ruse iz njihove „opsade“ Kijeva. Šta je Ukrajina od tada zauzela i zadržala? Odgovor je lak: NIŠTA. Nasuprot tome, Rusija je opsadila Mariupolj početkom marta i završila kampanju krajem maja, predajom više od 2500 ukrajinskih nacista. Rusija je tada svoju punu pažnju usmerila na Republiku Lugansk i do kraja juna izbacila Ukrajinu. I sada stabilno napreduje u ponovnom zauzimanju Donjecka uz pomoć milicija iz Donjecka i Luganska.

Bez obzira na ove činjenice, ukrajinska vlada nastavlja da insistira da je pobeda pred vratima. Najnoviji izvor optimizma potiče od dostavljenih višestrukih raketnih sistema (tj. MLRS) poznatih kao HIMARS, koje su Ukrajini dostavile SAD. Pogledajte samo naslove od prošle nedelje:

Preokret! Rusija mora biti da visi na konopcu. Sigurno se panično povlači pred ovom žestokom vatrenom olujom. Ponestalo im je granata i raketa i više ne mogu da ubijaju ukrajinske trupe. Da li je to zaista tako? Pa i nije... drugi naslovi od danas govore drugačiju priču:

Očigledno je neko zaboravio da informiše Ruse da su ostali bez projektila, da gube i da su u panici. Nedostatak granata? Ja ne mislim tako. Pogledajte ovaj video sa današnjeg (16.7.2022.) ruskog bombardovanja Severska:

 

Ima i dobrih vesti: Lockheed Martin dobija oko 12 miliona dolara po jedinici HIMARS-a . Bar akcionari Lockheed Martina imaju koristi.

Prevod: redakcija
Izvor: A Son of The New American Revolution
Piše: Lari C. Džonson

Pročitajte još: | | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search