Svet

Uništavanje kijevskih snaga oko Severodonjecka i Slavjanska

Od 16. juna najaktivnija vojna dešavanja u regionu Donbasa fokusirana su oko Slavjanska i oblasti Severodonjeck-Lisičansk.

U Severodonjecku, jedinice Kijeva ostaju u taktičkom okruženju u industrijskoj zoni fabrike "Azot". Prema izveštajima, tamo je opkoljeno do 2.500 pripadnika kijevskih snaga. Oni nisu u mogućnosti da se povuku u sektor Lisičanska koji kontrolišu njihove kolege jer su svi putevi pod kontrolom ruske vatre. Ova situacija takođe ne dozvoljava snabdevanje ove grupe. Dakle, garnizon fabrike "Azot" je sledeći kandidat za "uspešnu evakuaciju" u rusko zarobljeništvo (sličon onome prethodnom u Marijupolju).

Nastavljaju se sukobi i oko samog Severodonjecka. Nedavno su ruske trupe obezbedile selo Metelkino jugoistočno od njega.

Istovremeno, ruske snage su oslobodile grad Vrubovku severno od Popasne i tako de-fakto odsekle kijevske trupe koje su preostale u Zolotu, Gorskom i okolnim oblastima od svake veze sa prokijevskim garnizonom u Slavjansku.

Situacija oko Slavjanska ostaje relativno stabilna sa ruskim jedinicama koje polako napreduju oko Bogorodičnog, Doline i Sidorova.

Situacija u zapadnom delu Donjecka ostaje ista. Kijevske snage koriste utvrđenja stvorena tamo za granatiranje stambenih područja grada i okoline. Pozicioni sukobi su u toku.

Još jedna tačka pozicionih bitaka je selo grada Harkova. Saltovo i Ternovoe su tamo glavne vruće tačke. Rusi ne preduzimaju aktivna ofanzivna dejstva na ovom sektoru.

Kijevske snage su poslednjih dana pojačale pokušaje da organizuju neku vrstu "ofanzive" u oblastima Hersona i Nikolajeva. Svi su propali. Ipak, čini se da je Kijev odlučan da iskoristi ovaj sektor svoje glavne nade za PR pobede.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search