Svet

Vedrana Rudan: NATO nas je sve uništio, a Kosovo je...

NATO je uništio Srbiju i uništio Hrvatsku osiromašenim uranijumom. Dakle, razgovarate sa mrtvom osobom. A pitanje Kosova nije pitanje Srbije, već Amerike. Kosovo je američka baza.

Vedrana Rudan

Hrvatska spisateljica, nadaleko poznata po provokativnim izjavama i nedvosmislenim stavovima, boravi u Beogradu, gde promoviše svoju novu knjigu „Život bez krpelja“, objavljenu u izdavačkoj kući „Laguna“. Sa njom smo razgovarali o trenutnom zaoštravanju situacije između Rusije i Ukrajine, slobodi govora u današnje vreme, pitanju Kosova, NATO-u, ali i o krvopijama na svetskoj političkoj sceni.

 

Imate pitanje o budućnosti?

Na pitanje da li će joj zbog neskrivene averzije prema Severnoatlantskoj alijansi biti zabranjen ulazak u neku od država bivše Jugoslavije, Vedrana odgovara:

„Te države regiona ja uopšte ne doživljavam kao države, pa ako mi zabrane da u neku uđem — baš me briga. Međutim, sigurna sam da bi mi zabranili ulazak u Ameriku, jer sam tamo na listi kao antisemita pri svetskom vrhu. Tako da to zabranjivanje ja ponekad doživljavam kao kompliment. Kad smo već kod antisemitizma i Židova koji igraju veliku ulogu u svetskoj politici kao američki igrači, mislim da si, ako si i danas protiv židovske politike, na pravoj strani jer si protiv zla, protiv fašizma, protiv Hitlera sa drugim licem, protiv Amerike, koja je takođe hitlerovska. U svakom slučaju, nisi antisemita nego borac za ljudska prava.“

Izvor: Sputnjik

Pročitajte još: | | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search