Svet

Prećutkuju: Vladimir Putin rasturio austrijskog novinara

Pre nekoliko dana u Beču Putin rasturio i voditelja i Zapad odgovorima o Kosovu. Svetski mediji isekli "najosetljivije" delove. Mediji iz Srbije nisu ni izveštavali o ovom događaju.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin boravio je pre tri dana u poseti Beču. U oči posete dao je obiman intervju za austrijsku televiziju ORF, u kome je odgovarao na mnoga pitanja, između ostalog i o prisajedinjenju Krima Ruskoj Federaciji i poređenju sa pitanjem Kosova.

Interesenatno je da srpski mediji nisu obratili pažnju na ove reči ruskog predsednika, u kojima je jasno poslao poruku o dvostrukim standardima Zapada u odnosu prema pitanju Kosova i Krima.

Austrijski novinar pokušao je da, kako je rekao, „aneksiju Krima“, predstavi kao presedan u Evropi, kada je jedna država protiv volje druge države anektirala deo njene teritorije. Što, kako je rekao, predstavlja opasnost za druge, pre svega, Poljsku i Baltičkih država, koje mogu zatražiti zaštitu od Rusije.

Vladimir Putin nije ostao dužan austrijskom novinaru i suprotstavio pitanje Kosova i dvostrukim standardima Zapada.

Krim nije proglasio nezavisnost kao rezultat napada ruske vojske već na rezultatima volje iskazane na referendumu građana Krima. Ako vi govorite o aneksiji i pored referenduma i iskazane volje naroda, onda treba aneksijom treba nazvati i samoopredeljenje Kosova. Zašto vi ne nazivate aneksiju samoopredeljenje Kosova, posle napada NATO. Vi govirite o pravu Šiptara na samoopredeljenje, oni su to uradili samo rešenjem parlamenta, a Krimljani na referendumu na koje je izašlo 90 % ljudi koji žive u Krimu i koji su glasali za prisajedinjenje Rusiji. To nije demokratija? A šta je onda demokratija

Vladimir Putin

"Reporter" (ako se neko ko jednostrano i očevidno zastupa interese NATO pakta, može nazvati tako) Armin Volf (ORF) je i kod austrijske desničarske partije ali i kod drugih partija kontrovezna ličnost. Prevod postinga koji je objavio austrijski političar i vicekancela (FPÖ) HC Štrahe:

"Postoji mesto gde laži postaju vesti - to je ORF (austrijaska televizija)

Najbolje lažne vesti, laži i propaganda, pseudo kultura i prisilna naplata.

Regionalno i internacionalno. Na TV, na radiju i na facebook profilu Armin Volfa."

Na to je voditelj govorio šablonom zapadnih zemalja o nemogućnosti poređenja Krima i Kosova:

Armin Volf, "reporter" ORF:

Gospodine predsedniče, to na Krimnu nije bio zakoniti referendum, nije bio slobodni referendum. To što vi govorite o Kosovu, vi ste sami nazivali nezavisnost Kosova amoralnim i nelegalnim i do sada ga niste priznali. Kako to može biti?

 

Vladimir Putin:

Itekako može biti! Ja ću vam reći zašto. Zato što je u političkim procesima i vojnim događajima u bivšoj Jugoslaviji u odnošenju prema Kosovu bilo donešeno rešenje suda Ujedinjenih nacija, u kome je direktno napisano, pročitajte to, pročitajte to svojim gledaocima i slušaocima, saglasnost centralnih vlasti države po pitanju samoopredeljenja suveriniteta teritorije nije obavezno! Tako je sud UN prokomentarisao događaje na Kosovu.

Imate pitanje o budućnosti?

Armin Volf, "reporter" ORF:

Tamo su bile veoma jasne premise, koje na Krimu nisu bili uspunjene, o tome govore svi međunarodni činioci. Nema nikog ko je priznao to, niko nije priznao to glasanje.

Vladimir Putin:

Vaši argumenti su savršeno neubedljivi, niko nije ni dužan da priznati volju građana koji žive na toj teritoriji. To je u potpunosti saglasno sa onim što je doneo sud UN, i tu ne mogu biti dvostruke interpretacije. Dvostruke interpretacije su kod onih koji se služe takvim stvarima.

Delovi intervjua, koji su isečeni i nisu emitovani na TV kanalima

Pročitajte još: | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search