Svet

Zapad je poludio! - Emocionalni govor Oskara Lafontena (VIDEO)

Pod sloganom "Ne za NATO. Ne za Trumpove ratove!", nemačka Levičarska stranka (Die Linke) je u sredu u Berlinu održala podijumsku diskusiju.

U emotivnom govoru, bivši lider stranke Oskar Lafonten je osudio dvostruki standard Zapada. Krivicu za opasnu krizu u međunarodnoj politici su američka oligarhija i kontradiktorna politika Merkelove.

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da primenjuju samo zakon jačega, a takozvana "odbrambena politika" Zapada protiv Rusije je ogromna laž, prema analizi lidera levice u državnom parlamentu nemačke države Sarland. Razlog za zapadnu ratnu strategiju je borbe za sirovine, američki oligarhički sistem i izobličene slike u medijima, navodi Oskar.

 

Da su u Iraku samo rasle datulje, nikada ne bi došlo do Iračkih ratova. Onda SAD nikada ne bi pokušale da vode rat ili da uvedu "demokratiju", što je i tako najveća laž. Nikada to ne bi pokušali.

Oskar Lafonten

"Jeste li primetili", nastavlja Lafonten: Oligarhi postoje samo u Rusiji i u Ukrajini. Kod nas ne postoje oligarhi. U SAD ionako ne postoje oligarhi. Sa Trampom je došao čisti demokrata na vlast."

Lafonten tvrdi, da je ključ do trajnoga mira u svetu objektivna analiza strukture vlasti i moći. "Mi ne tvrdimo da su Rusi dobri, a da su Amerikanci loši. Mi tvrdimo ono što niko ne može opovgrnuti: Oligarhski sistem u Americi je daleko moćniji od oligarhskog sistema u Rusiji. Američki oligarhski sistem je mnogo bezobzirniji i daleko agresivniji nego oligarski sistem u Rusiji i on pokušava da realizuje svoje interese na mnogo brutalniji način, nego oligarhski sistem u Rusiji. To je suština problema i to je naša analiza", navodi Lafonten

 

Kada se uporede vojni budžeti zapada sa vojnim budžetima drugih država, kao što su Rusija ili Kina, onda postane jasno koliko su sulude tvrdnje zapada o navodnoj ruskoj pretnji miru. Dovoljno je da se pogleda na karte i da se ustanovi, da Rusi održavaju dve tri vojne baze, a amerika između 800 i 1000 baza po čitavom svetu. Oni to nazivaju odbranbenom politikom. Ali taj izraz "odbranbena politika" je najveća laž na svetu.

Nemačka bi trebala da zauzme poziciju da smiruje napetosti u svetu, ali sadašnja nemačka politika je skroz obrnuta, što je i u poslednjem G7 sastanku bilo očevidno.

Facit je da se ne smije verovati zapadnim medijima i zvaničnim izjavama zapadnih političara. Nemačka treba da se okrene opet politici Vili Branta, koja je bila prosto u interesu nemačkog naroda, a ne neke eksterne sile.

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search