Svet

Završno ukrajinsko poglavlje Mariupolja – Azovstal

Završno ukrajinsko poglavlje Mariupolja – Rusija piše novu knjigu:

Predaja poslednjeg od militantnih azovskih „vojnika“ koji su se krili u nedrima fabrike Azovstal Steel u Mariupolju je poslednja zavesa za fantaziju NATO-a da će Ukrajina pobediti Ruse.

Skoro 2500 pripadnika bataljona Azov predalo se Rusima i sada je zatvoreno u logorima za ratne zarobljenike u Rusiji. Evo kapitulacije poslednje grupe:

Postoji sjajan video koji vam pruža hronološki pregled napretka ruske ofanzive u Mariupolju:

Zelenski i njegova banda lopova gurnuli su mem da Rusija nemilosrdno napada civilno stanovništvo Mariupolja. Ali to je još jedna velika laž. Azovski nasilnici su svoje oružje i ljudstvo smestili u civilna naselja i odbili da puste civile da pobegnu na sigurno. Rusija je mogla da sravni grad, pretvorivši ga u tinjajuću gomilu ruševina. Oni to nisu uradili jer su želeli da minimiziraju gubitke civila.

Ali ljudi iz Azova su na svoju žalost otkrili da taktika ljudskog štita nije uspela. Oni su gurnuti nazad u čeličanu i bombardovani da bi se pokorili. Šta će biti sa njima? Oni će biti ispitani. Nekima će biti data prilika da preokrenu i postanu agenti ruske obaveštajne službe. Lideri Azova i njihovi sledbenici koji su počinili zločine u Donbasu u poslednjih 8 godina dobiće tretman Hansa Franka.

Hans Frank je bio gaulajter Poljske – odnosno šef generalne vlade u Poljskoj koju su okupirali nacisti tokom Drugog svetskog rata. Nacistički logori za istrebljenje – Aušvic/Birkenau, Belzak, Čelmno, Majdanek, Sobibor i Treblinka – bili su pod njegovom kontrolom. Amerikanci su ga uhvatili, sudili i pogubili. Bio je jedan nacista kome Sjedinjene Države nisu mogle da oproste.

hans frank

Još jedan video koji bi trebalo da pogledate. Na njemu su prikazani udari GRAD-a, višecevnog raketnog sistema BM-21 koji ispaljuje artiljerijske rakete 122mm, na ukrajinske položaje u Donbasu.

Ovo je možda sovjetsko oružje stare škole, ali je i dalje prokleto efikasno.

Momci koji primaju ovaj baraž primaju batine. Ljudska bića, bez obzira koliko su otporna, na kraju se slome ako budu izložena kontinuiranom bombardovanju. Eksplozivni talasi i eksplozije zveckaju u mozgu, tresu kosti i uništavaju bubne opne. Trupe ili umiru ili se predaju ako ne mogu da se povuku. Izveštaji sa fronta ukazuju na to da se putevi povlačenja brzo smanjuju.

Prevod: redakcija
Piše: Lari C. Džonson

Pročitajte još: | | | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search