IT

LG G7 ThinQ nudi mnogo, ali je relativno skup

LG G7 ThinQ je predstavljen srpskim i regionalnim IT novinarima i “vlogerima“ (to su YouTube zvezde, znate ih verovatno) u Mađarskoj, u najvećem filmskom studiju na svetu nadomak Budimpešte.

LG G7 ThinQ ima izuzetnu konkurenciju, ali će mu projektovana cena od oko 750 evra na evropskom tržištu pomoći da lakše dođe do nekih korisnika, koji telefon kupuju oslanjajući se najviše na tu “odliku“ telefona. Ipak, ne možemo da ne budemo objektivni i kažemo da je konkurencija nemilosrdna. Svako ima nešto - Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9’+ su sveukupno možda najbolji telefoni trenutno, Huawei P20 i P20 Pro imaju spektakularne kamere, najbolje na tržištu, HTC U12+ je izuzetan (to vam kažemo na osnovu iskustva), a tu su i iPhone X, koji je popularan bez obzira na cenu, OnePlus 6, koji je odličan, a povoljniji, mnogi Xiaomi premijum modeli - Mix 2s, recimo -, ali drugi Android modeli, kojih nikad nije bilo više i svi su slični.

Šta je posebno

LG navodi, da se LG G7 ThinQ oslanja na sveukupan kvalitet, ali posebno na svoju izuzetnu kameru, neverovatno dopadljiv dizajn i veštačku inteligenciju. Ovo treće je ono što izdvaja LG G7 od ostatka telefona. S obzirom na to da je LG kompanija poznata i po svojim uređajima za domaćinstvo, plan kompanije jeste da ThinQ ekosistem učini bliskim za sve uređaje. “Nova Deep Learning platforma omogućiće dalji razvoj proizvoda i usluga zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI) i bliža nam je, nego što mislimo“, objasnili su nam predstavnici LG kompanije na premijeri u Mađarskoj.

Razvijanje DeepThinQ 1.0 platforme započeto je prošle godine (2017) osnivanjem LG laboratorije za veštačku inteligenciju u Koreji, sa ciljem ubrzanja istraživanja na polju veštačke inteligencije. Platforma omogućava jednostavno integrisanje veštačke inteligencije u širi spektar proizvoda, pružajući LG proizvoda mogućnost da primenjuju deep learning tehnologiju na nove generacije proizvoda. U skladu sa otvorenom strategijom nedavno najavljenog AI brenda ThinQ, proizvodi kompanije LG, koji će sadržati DeepThinQ tehnologiju, od mobilnih uređaja do kućnih aparata, pružiće sveobuhvatno korisničko iskustvo povezivanjem brojnih tehnologija i rešenja sa svojom AI platformom.

smart home

Kako da svoj dom pretvorite u povezano multimedijsko iskustvo

Samsung Galaxy J6 2018

Praktičan, moćan, za malo para: Stiže Galaxy J6 (VIDEO)

Ovo praktično znači da će svi ThinQ uređaji biti integrisani u ekosistem veštačke inteligencije, koji će omogućiti komunikaciju među tim uređajima, na načine koji do sada nisu bili mogući - upravljaćemo uređajima lakše, trošićemo na neke uobičajene kućne stvari manje vremena i lakše i brže će se organizovati kupovina, održavanje uređaja i njihovo dugotrajnije funkcionisanje, zahvaljujući softverskim unapređenjima, koja će ti uređaji biti u mogućnosti da primene.

DeepThinQ 1.0 platforma poseduje AI funkcije kao što su prepoznavanje glasa, videa i senzora, kao i detektore prostora i prisustva, razvijene uz pomoć podataka o navikama korisnika LG proizvoda tokom vremena upotrebe. DeepThinQ 1.0 je od temelja dizajniran sa idejom otvorenosti i diversifikacije, pa podržava brojne operativne platforme kao što su Android, Linux i webOS.

Imate pitanje o budućnosti?

LG DeepThinQ tehnologija daje potpuno novo značenje izrazu „uči se dok je živ“. Proizvodi razvijeni na DeepThinQ platformi se sami edukuju koristeći cloud servere, tako da postaju pametniji tokom vremena. Funkcija učenja je u srcu DeepThinQ tehnologije, i omogućava AI proizvodima kompanije LG da razumeju, ne samo spoljašnje okruženje, već i obrasce ponašanja korisnika.

Na primer, LG ThinQ klima uređaj vremenom uči životne navike korisnika te automatski hladi sobu na temperaturu koju korisnik preferira u tačno određeno vreme. Tokom vožnje automobila, LG tehnologija za praćenje kabine koristeći naučene podatke o facijalnoj ekspresiji vozača prepoznaje trenutak kada on postane pospan. Najzad, ThinQ će imati mogućnost automatski da podesi muziku, osvetljenje ili klimu unutar automobila učenjem korisničkih navika putnika koji najčešće koriste automobil.

DeepThinQ tehnologija već menja način na koji su određeni proizvodi namenjeni komercijalnom i potrošačkom sektoru dizajnirani. LG roboti-vodiči koji se koriste na južnokorejskom aerodromu Incheon International koriste sofisticiran ambijentalni šum za poboljšanje funkcije prepoznavanja glasa što omogućava bolje razumevanje putnika. Robotski usisivač kompanije LG uči razliku između stolice i psa i kreće se u skladu s tim.

Jasno vam je da će mobilni telefoni s ovom funkcijom biti integralni sastavni deo nove LG AI tehnologije i ekosistema i da ćemo, upravo sa ovih telefona imati mogućnost da upravljamo svim drugim LG uređajima u kući.

Prema onome što smo saznali u Koreji već neko vreme funkcioniše integracija telefona sa ostalim LG uređajima iz kuće njihovih korisnika i ljudi su oduševljeni. Na ovaj način korisniku je moguće da lako i brzo upravlja TV uređajem, podešava ga i saznaje nove stvari, da dobija ažurno stanje namirnica u frižideru i na vreme kupi šta fali, kao i da kontroliše klimu ili proveri preko mreže da li je isključio šporet i peglu pre nego što je napustio kuću, i da to učini onlajn, ukoliko nije.

Cena

Očekivana cena je € 750. Dakle daleko da je od povoljnog, mada je to konkurentno u spoređenju sa drugim markama.

LG G7 ThinQ specifikacije

LG G7 ThinQ specifikacije

 • Čipset: Qualcomm Snapdragon 845
 • Ekran: 6.1-inčni QHD+ 19.5:9 FullVision Super Bright, 3.120 x 1.440 / 564 ppi
 • Memorija: 64 GB UFS 2.1 / 128 GB UFS 2.1, microSD do 2 TB
 • RAM: 4 GB LPDDR4x / 6 GB LPDDR4x
 • Zadnja kamera: Dvostruka, 16 MPx super širokougaona (f/1.9, 107°) + 16 MPx (f/1.6 / 71°)
 • Selfi kamera: 8MP širokougaona (F1.9 / 80°)
 • Baterija: 3.000 mAh, Qualcomm Quick Charge 3.0
 • OS: Android 8.0 Oreo
 • Mere: 153 x 71 x 7.9 milimetara, 162 grama
 • Povezivanje: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 BLE, NFC, USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibilno), 3.5 mm audio, 4G, 3G, 2G, GPS, Glonass
 • Dodatno: Google Lens, AI Haptic, Hi-Fi Quad DAC, DTS:X 3D Surround Sound, IP68 Water and Dust Resistance, HDR10, Google Assistant Key, Face Recognition, Fingerprint Sensor, Wireless Charging, MIL-STD 810G Compliant, FM Radio...

LG G7 ThinQ – zvanični uvod

Pročitajte još:

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search