Nauka i Tehnika

Objavljena najjasnija fotografija NLO-a

Najjasnija fotografija NLO: Nakon 32 godine objavljena je fotografija koju su snimili dva mlada britanska kuvara 4. avgusta 1990. dok su prolazili kroz Nacionalni park Kejrngorms.

U jednom trenutku na nebu su uočili neobičan objekt u obliku dijamanta. Prestravljeni, mladići su se sakrili iza nekog grma kako bi posmatrali tajanstvenu letelicu.

Ubrzo potom začuli su zvuk mlaznjaka Kraljevskog vazduhoplovstva koji se približavao objektu. Letelica kao da je promenila kurs i kružila oko NLO-a neko vreme pre nego što se vratila na svoj prvobitni kurs.

Jedan od muškaraca usmerio je fotoaparat prema nebu i napravio nekoliko fotografija. Nekoliko sekundi kasnije, objekt je odleteo i nestao.

Uvereni da su videli NLO, muškarci su svoju najbolju fotografiju prosledili lokalnim novinama, međutim ona je odmah predata Ministarstvu obrane i nikada nije objavljena.

Slika je bila pod velom tajne više od 30 godina dok se nije ispostavilo da je penzionisani pukovnik vazduhoplovstva Kreg Lindzi, koji danas ima 83 godine, prekršio protokol tako što je kopiju fotografije sakrio u svoj sto.
Bio je presretan što je fotografiju ustupio javnosti kako bi ona konačno ugledala svetlo dana, piše „Dejli mejl“.

Fotografija pokazuje upravo ono što su dvojica opisala – objekat u obliku dijamanta koji lebdi na nebu s vidljivim mlaznim avionom koji kruži oko njega.

Šta je taj objekat mogao biti u vreme kada nisu postojali komercijalni dronovi, međutim, i dalje ostaje misterija.

Izvor:
The Mail: Revealed after 32 years, the top secret picture one MOD insider calls the most spectacular UFO photo ever captured

Napomena: članci ovoga portala mogu biti objavljeni u interesu njihovih vlasnika ili organizacija koje velikim delom direktno ili indirektno finansiraju ovaj portal. Ustanovili smo da pojedini članci nisu u skladu iskrenog i objektivnog žurnalizma.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search